Spoed
Gaat er iets los of kapot aan de beugel? Wacht dan niet tot de volgende afspraak. We vinden altijd wel een momentje om iets te repareren of we plannen wat extra tijd tijdens de volgende afspraak. U kunt ons tijdens kantooruren bereiken: 076-5204520.

Losse bracket of los bandje
Mocht een bandje of bracket losraken, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de praktijk. Ook als op korte termijn de controle afspraak zal plaatsvinden, verzoeken wij u contact op te nemen met de praktijk. Een losgekomen bandje graag bewaren en meenemen op de volgende afspraak. Om dit probleem zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk hard en kleverig voedsel zoveel mogelijk te vermijden.

Uitstekende draad
Tijdelijk kunt u zelf het scherpe deel afdekken met was of suikervrije kauwgom. Tijdens kantooruren kunt u contact opnemen met de praktijk.

Los spalkje
Neem zo spoedig mogelijk, tijdens kantooruren, contact op met de praktijk wanneer het spalkje op een of meer tanden is losgekomen. Trek een deels losgekomen spalk niet uit de mond, gooi een volledig losgekomen retentiespalk niet weg, maar neem deze mee naar de praktijk.

Spoed in het weekend?
Alléén bij zeer ernstige pijnklachten kunt u in het weekend en op feestdagen tussen 09.30 en 10.00 ’s morgens en tussen 17.00 en 17.30 ’s middags contact opnemen met de dienstdoende orthodontist. Bel dan het centrale nummer van de weekenddienst orthodontie: 0165-562070